Da li posrnulom gigantu vredi da brani kontroverznog Albanca?

© AP Photo / Catherine IvillGranit Džaka, fudbaler Arsenala
Granit Džaka, fudbaler Arsenala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada pričamo o problemima u kojima se nalazi Arsenal, uvek nekako dođemo do švajcarskog reprezentativca Granita Džake.

Arsenal se trenutno nalazi na 15. mestu tabele Premijer lige, tek nekoliko pozicija iznad zone ispadanja.

Tobdžije igraju nepovezano i, jednostavno rečeno, loše. Ne vidi se hemija u ekipi, a igrači češće izbijaju na naslovne strane medija zbog gluposti, nego zbog dobrih poteza.

I, neretko, jedan od tih igrača bude švajcarski reprezentativac albanskog poreklaGranit Džaka.

„Njegov potez je neprihvatljiv. Prekrdašio je svaku meru, takve stvari se ne rade“, rekao je posle poraza od Barnlija (1:0) menadžer ekipe Mikel Arteta.

Džaka je prethodnog vikenda, kao što smo već pisali, protivničkog fudbalera nepotrebno uhvatio za gušu i zbog toga dobio direktan crveni karton.

​Sporni momenat desio se početkom drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0, a šta se desilo do kraja meča vam je već jasno.

Arsenal nema puno vremena za odmor i konsolidaciju, jer već u sredu od 19 časova dočekuje Sautempton u narednom kolu Premijer lige.

A britanski, a pogotovo londonski mediji malo šta drugo rade osim toga što pišu kritike na račun Artete i Arsenala. Opravdano.

„Jednostavno je. Mi trenutno moramo da primimo te metke. Ne pobeđujemo i moramo da se isprsimo i kažemo 'pucajte!'. Imate pravo da to uradite“, objasnio je Arteta.

Na pres-konferenciji pred naredni meč, španski stručnjak je dobio i pitanje o problemu sa Džakom, na šta je odgovorio da je „situacija rešena interno“.

„Svi imamo takve trenutke. Za njega mogu da kažem da je profesionalac i da je posvećen klubu maksimalno. Svestan je toga da je to bio samo trenutak nepažnje. Ne mogu da zaboravim sve što je uradio za klub zbog jedne greške. Na kraju krajeva, svi pravimo greške“, objasnio je Arteta.

Granit Džaka hvata za gušu protivničkog fudbalera - Sputnik Srbija
Albanac na stubu srama: Hvatanje za gušu, pa kritike trenera i legende /video/

Nekadašnji pomoćni trener u Mančester sitiju je za samo nekoliko dana došao od „prekardašio je svaku meru" do „svi ponekad grešimo“.

Usput je govorio o tome da bi on trebalo da bude meta svih kritika i da je najodgovorniji za sve što se dešava Tobdžijama.

„Ja sam tu da bih zaštitio igrače kada to zaslužuju. Da, Granit je jedan od njih zbog toga na kako se odnosi prema treninzima i svom klubu“.

Međutim, problemi se za Artetu ne završavaju tu.

Jedno od najskupljih igrača u istoriji Premijer lige Nikola Pepe, koji je došao iz Lila za oko 70 miliona evra prošle sezone, nije opravdao očekivanja.

Tačnije, ne da nije opravdao, već se može svrstati među najveće promašaje u istoriji kluba, gledajući recipročno sa potrošenim novcem.

​Mladi Mateo Genduzi je prošle sezone u nekoliko navrata igrao fantastično, ali je ovu počeo na pozajmici u Herti iz Berlina.

Situacija je nejasna i sa Vilijamom Salibom, defanzivcem koji je prošle sezone za oko 30 miliona evra došao iz francuskog Rena.

On je prošlu godinu proveo na pozajmici u svom bivšem klubu, a ove minute ne dobija. Uopšte.

„Šaljem čestitke bratu koji je bio zarobljen kao što sam ja“, napisao je Saliba poruku na Instagramu pomenutom Genduziju.

​Najbolji igrač ekipe Pjer-Emerik Obamejang, kojeg je četvrtina Londona molila da potpiše novi ugovor, igra užasno. Na 12 mečeva u Premijer ligi postigao je dva gola, a post je „prekinuo“ protiv Barnlija – kada je zatresao sopstvenu mrežu.

Arsenal je sezone 2003/04 osvojio titulu u Premijer ligi bez ijednog poraza, čime je zauvek ispisao stranice fudbalske istorije.

Od tada u vitrine stadiona u Londonu stiglo je ne preterano značajnih pet trofeja za pobednika FA kupa i još toliko u Komjuniti šildu.

I to je to. Za klub renomea Arsenala, premalo. 

Šok u srpskom fudbalu – preminuo Zoltan Sabo

Umesto „Zlatne lopte“ najbolji tim, a u njemu – dva Ronalda, Maradona, Pele, Bekenbauer

Džajić za Sputnjik o Milanu: Zvezda do zvezda mora preko najvećih, ne preko Železničara iz Lajkovca

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala