Da li je Kokoškov kriv za strmoglav pad evropskog giganta?

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaIgor Kokoškov, Bobi Dikson, Fenerbahče
Igor Kokoškov, Bobi Dikson, Fenerbahče - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mauricio Gerardini, generalni menadžer Fenerbahčea, pričao je o finansijskim problemima u kojima se nalazi istanbulski gigant.

Ekipa Igora Kokoškova ove sezone igra promenljivo, toplo-hladno, a glavni razlog za to je manjak individualnog kvaliteta u timu.

Kokoškov, koji je leta 2020. došao u Fener, nije raspolagao sa velikim budžetom, kao što je to bilo za vreme Željka Obradovića, te je ekipa sklopljena dovođenjem košarkaša koji nemaju veliku iskistvo igranja u Evroligi.

S obzirom na to Gerardini je svestan da ove godine prioritet nije plasman na Fajnal-for, pa tako ni srpski trener nema pritisak velikih rezultata.

„Naš budžet je prepolovljen. Cilj nam je da budemo sedmi ili osmi u Evroligi. Da uđemo u Top 8. Još sedam ili osam timova ima isti taj cilj. Mi nismo drugačiji ove sezone“, rekao je Gerardini.

Fenerbahče je u prvih nekoliko utakmica ostvario pomalo i iznenađujuće pobede, ali je potom usledila kriza rezultata u kojoj se delimično i danas nalaze.

„Naša sezone je počela verovatno previše dobro, a momentum nam je poljuljan porazima od CSKA i Bajerna. Utakmice ne mogu da se ponove, ali pristup ne sme da bude kao u Berlinu kada smo ostali bez energije“, dodao je Gerardini.

Ekipa iz Istanbula u Evroligi u poslednjih šest mečeva ima pet poraza, a ukupno posle 14 odigranih duela ima skor 5/9. Trenutno se ne nalazi među osam najboljih, ali očekujte da tamo i budu.

Iako je budžet skresan, Fener će se u narednom periodu otvoriti i dovesti nekoliko pojačanja. Za sada se najviše spominju Tomas Ertel, koji će napustiti Barselonu, i Marko Gudurić.

Gudurić napušta Memfis Grizlise i sada je samo pitanje da li će ostati u NBA ili će se vratiti u Evropu. Ukoliko se desi ovo drugo, onda će srpski košarkaš verovatno potpisati ugovor sa Fenerbahčeom.

Potencijalno sa Ertelom i Gudurićem Fener bi bio znatno bolja ekipa, kako na papiru, a tako i na terenu jer ne sumnjamo da bi Kokoškov lepo uklopio francuskog i srpskog košarkaša.

► Memfis se odrekao Gudurića – sledi povratak u Istanbul?

► Muta Nikolić za Sputnjik: Otišli smo u Italiju bez Harisa i on je – otišao

► Zvezda i Partizan su „ratovali“ zbog njega, a sada briljira kod Mute Nikolića

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala