Ne ponašajte se kao Obama: Bivša Trampova savetnica dala Bajdenu savet u vezi sa Rusijom

© AP Photo / Evan VucciFiona Hil
Fiona Hil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša pomoćnica Donalda Trampa Fiona Hil, poznata kao oštri kritičar Rusije, savetovala je izabranom predsedniku SAD Džou Bajdenu da ne ponavlja greške Baraka Obame.
„Obama se prema Rusiji odnosio veoma prezrivo, nazivao je regionalnom silom. Oni (Obamina administracija) nisu želeli previše da razmišljaju o Rusiji“, izjavila je Hilova, prenosi „Njujork tajms“.

Hilova je istakla da će mnogi od ključnih zadataka sa kojima će se Bajden suočiti zahtevati saradnju sa ruskim vlastima. Bajdenova administracija će morati „da pronađe način za to“ u sferama kao što je uspostavljanje kontrole naoružanja, borba protiv pandemije novog virusa korona, bez obzira na protivrečnosti koje postoje.

Bajden ne može postati Obama 2.0“, dodala je ona, ističući da Rusija predstavlja „hibridnu pretnju“. Hilova se nada da će se situacija vremenom promeniti.

Bajden je bio 47. potpredsednik SAD za vreme mandata Baraka Obame, koji je bio na čelu Amerike od 2009. do 2017. godine.

Podsetimo, elektorski koledž je potvrdio da je Džo Bajden izabrani predsednik SAD. Na izborima je osvojio 306 elektorskih glasova, a Tramp 232. Bajdenu je čestitao i ruski predsednik Vladimir Putin, koji mu je poželeo uspeh na mestu predsednika SAD i izrazio uverenost da Rusija i SAD mogu, bez obzira na nesuglasice, pomoći da se reše mnogi problemi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala