Vučić: Gledaćemo da ponudimo ljudima sve vrste vakcina, pa neka biraju

Pratite nas
Prve količine vakcine stižu u Srbiju do kraja godine, najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Imaćemo dve, a možda i tri vakcine, dodao je on. On je naveo da će vakcinacija početi „najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra“ i da će gledati da se ljudima ponude sve vrste vakcina, te da mogu da ih biraju.

„Mi ćemo prve količine vakcina, bar dve različite vakcine, a možda i tri, imati pre kraja godine. Da li ćemo pre kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti u vakcinaciju, zavisi od stručnih tela u zemlji, od zdravstvenih vlasti, kada one odobre“, rekao je Vučić i dodao da to pokazuje da je Srbija „među zemljama koje su se najbolje ponašale i zahvaljujući ugledu u svetu uspele da obezbede vakcine sa različitih destinacija“.

Vučić je, tokom polaganja kamena temeljca za fabriku „Tojo tajers“ u Inđiji, izjavio da će se Srbija truditi da građanima ponudi sve vrste vakcina protiv virusa korona , a lično smatra, kaže, da je svaka vakcina koja je dobila odobrenje - dobra, preneo je Tanjug.

Vučić je objasnio da je Srbija već naručila „Fajzerove“ vakcine i da će, uz još jednu ili dve zemlje u Evropi, biti jedina zemlja koja će neke količine te vakcine dobiti do kraja godine.

On je naveo da će Srbija veliki deo „Fajzerovih“ vakcina dobiti u januaru i februaru, po ugovoru 340.000 doza vakcina, što je doza za 170.000 ljudi.

Podsetio je da se ruska vakcina Sputnjik Ve trenutno ispituje u Srbiji, te da se čeka registracija kineske vakcine u Kini, koja je već registrovana u Bahreinu i Emiratima.

Vučić je rekao da je bilo razgovora i sa kompanijom Moderna, koja vakcinu može da isporuči tek krajem sledeće godine, te da će se razgovarati i sa kompanijom Džonson i Džonson.

„Gledaćemo da ponudimo ljudima u Srbiji sve vrste vakcina, pa neka biraju, što mislim da je fer. Ja mislim da je svaka vakcina dobra“, kazao je Vučić.

Predsednik Vučić najavio je da bi nova kovid bolnica u Kruševcu mogla da bude otvorena u petak ili subotu.

Na pitanje kakva je aktuelna situacija po pitanju korone u zemlji, Vučić je rekao da se brojevi zaraženih smanjuju, ali da su bolnice i dalje prepune.

„Smanjuju se brojevi i danas su po pitanju zaraženih bolji, do 10 sati sam video brojeve i bolji su nego prošle nedelje istog dana“, kazao je Vučić.

Vučić je prisustvovao polaganju kamena temeljca za fabriku japanskog „Tojo tajersa“ u Inđiji i dodao da je reč o investiciji od ogromnog značaja.

„Izvoz „Tojo tajersa“ biće na nivou od 240 miliona evra, i to će biti jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije“, rekao je Vučić i dodao da je reč o najvećoj japanskoj investiciji u Srbiji vrednoj 382 miliona evra.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala