U Jerevanu novi protest opozicije protiv Pašinjana /video/

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPristalice jermenske opozicije tokom protesta u Jerevanu
Pristalice jermenske opozicije tokom protesta u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Jerevanu je počela protestna šetnja opozicije, čiji učesnici zahtevaju ostavku jermenskog premijera Nikola Pašinjana, javio je dopisnik Sputnjika.

Akcija je započela sa centralne stanice u Jerevanu. Demonstranti su blokirali deo kolovoza Avenije Tigran Mec.

​ Policija za sada nije intervenisala.

​Krajem septembra u Nagorno-Karabahu su nastavljena borbena dejstva, što je dovelo do žrtava među civilnim stanovništvom. Jermenija i Azerbejdžan međusobno su se optuživali za eskalaciju sukoba, koji traje od kraja 1980-ih.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji. Kako se navodi u izjavi, deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala