Trampova „velika vest“: Dominion mašine propast za SAD - promenile rezultat izbora

© AP Photo / Wong Maye-EBrojanje glasova posle predsedničkih izbora u SAD
Brojanje glasova posle predsedničkih izbora u SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glasački sistem „Dominion“ je napravljen tako da dopušta greške koje omogućavaju sistemsku krađu i uticaj na rezultate izbora, zaključak je izveštaja koji je podelio američki predsednik Donald Tramp na Tviteru. Izveštaj analizira izbore u okrugu Antrim u Mičigenu i napravljen je po nalogu suda.

„Ovo je velika vest. „Dominion“ mašine su propast širom zemlje. Promenile su rezultat izbora tamo gde je postojala jasna većina. Ne možemo to dozvoliti“, napisao je Tramp na Tviteru i dodao da bi sudija koji je naložio javno objavljivanje analize trebalo da bude odlikovan.

​Izveštaj, koji je uradila firma „Alajd sekjuriti operejšns grup“ iz Dalasa, čiji je vlasnik Rasel Ramsland, koji je sarađivao sa Trampom na nekim od tužbi za neregularnost izbora, urađen je i objavljen je po nalogu sudije Kevina Elzenhajmera iz Mičigena. Izveštaj je napravljen u parnici koju je pokrenuo građanin Vilijam Bejli i kojom se osporavaju rezultati izbora, objavili su američki mediji.

Brojanje glasova - Sputnik Srbija
Kontroverzna glasačka mašina "Dominion": Da li su osigurači pregoreli

U ovom okrugu, Tramp je imao vođstvo, da bi se ono u jednom trenutku pretvorilo u prednost Džoa Bajdena. Zvaničnici su tada tvrdili da je reč o ljudskoj grešci, koja je ispravljena, a Tramp je na kraju pobedio.

Međutim, republikanci sada tvrde da se radi o primeru kako su rezultati izbora promenjeni širom zemlje.

U izveštaju se navodi primeri prebrojavanja glasova preko „Dominion“ mašine, koji pokazuju da su u tri različita dana dobijena tri različita rezultata.

Navodi se i da je „21. novembra neovlašćena osoba neuspešno pokušala da anulira rezultate izbora“, što „je direktan dokaz da je bilo pokušaja da se dokazi izmene“.

Dodaje se da su svi bezbednosni logovi pre 4, novembra na mašinama izbrisani, čime je onemogućeno dokazivanje da li je bilo manipulacija, te da one imaju ozbiljan bezbednosni problem.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Najveći američki politički zločin: Soroševa veza u krađi Trampove pobede /video/

Kompanija iz Dalasa navodi da mašine imaju „marginu greške od 68,05 odsto, iako je zakonom dozvoljeno 0,008 odsto“.

Takođe, navedeno je da mašine dele glasačke listiće u dve grupe, normalne i one kojima je potrebna potvrda. Potvrdu daju administratori koji mogu da menjaju listiće, ali tako da ne postoji trag koji administrator je menjao rezultate.

Zaključuje se da rezultati izbora u okrugu ne mogu biti priznati zbog velike mogućnosti greške i manipulacije izbornim rezultatima.

Zvaničnici Mičigena odbacili su ovaj izveštaj. Džonatan Breter, šef mičigenske izborne komisije, rekao je na ročištu u sudu da izveštaj „pravi seriju zaključaka bez dokaza, predstavlja kao prevaru i prikrivanje procese koji lako mogu da se objasne kao rutinske izborne procedure ili ispravke grešaka i sugeriše, bez objašnjenja, da su elementi izbornog softvera koji se koriste u Mičigenu odgovorni za greške koje ili ne postoje ili su lako objašnjive“, rekao je on.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala