Stoltenberg: Jačaćemo saradnju sa Srbijom, uz poštovanje neutralnosti

© AP Photo / Francois LenoirGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, kaže da Alijansa u potpunosti poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti i naglašava da će se nastaviti rad na jačanju bliskog partnerstva koje Srbija i NATO imaju.

Na pitanje Tanjuga, na pres konferenciji, da li vojna neutralnost Srbije može biti bilo kakva pretnja za mir u regionu, gde je okružena NATO članicama, kako to neki vide, Stoltenberg je izričito naglasi bliske partnerske odnose Srbije i Alijanse.

”Mi pozdravljamo činjenicu da je Srbija blizak partner NATO i to što blisko sarađujemo na različitim pitanjima. Tu saradnju ćemo nastaviti i jačati uz puno poštovanje suverenosti Srbije i činjenice da ne želi da bude deo niti jedne vojnog saveza”, zaključio je Stoltenberg.

Jens Stoltenbeg je nakon razgovora sa premijerom Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem, u Briselu, naveo da NATO razgovara sa svakom zemljom Zapadnog Balkana koja želi da postane članica Alijanse, ali i da istovremeno poštuje odluke onih zemlja, kao što je Srbija, koje žele da ostanu vojno neutralne.

”Mi poštujemo neutralnost Srbije. To je njihova odluka i nema načina da će NATO pokušati da promeni tu suverenu odluku Srbije”, kaže Stoltenberg.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala