Rusija demantovala navode medija: Severna Koreja nije kupila našu vakcinu

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcine protiv kovida
Vakcine protiv kovida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik Ruskog fonda za direktne investicije, zaduženog za promociju i proizvodnju ruske vakcine protiv korone „Sputnjik Ve“ u inostranstvu, demantovao je navode stranih medija da je Severna Koreja kupila rusku vakcinu.
„Predstavnici Severne Koreje nikada nisu kontaktirali Fond povodom kupovine vakcine 'Sputnjik Ve', niti smo sklapali nikakve ugovore“, rekao je predstavnik Fonda.

Portparolka ruske ambasade u Pjongjangu Anastasija Černicka saopštila je Sputnjiku da Rusija zaista razgovara sa Severnom Korejom o mogućoj saradnji oko ruske vakcine protiv kovid 19, ali za sada bez rezultata. Granice Severne Koreje su poslednjih meseci u potpunosti zatvorene, zbog čega je malo verovatno da bilo koja vakcine može biti uvezena.

Ranije je  japanski list „Asaši“, pozivajući se na izvore u južnokorejskoj obaveštajnoj službi i kineske poslovne krugove koji su povezani trgovinskim odnosima sa Pjongjangom, saopštio da je Severna Koreja kupila rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ i kinesku opremu za dijagnostiku.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala