Puškov: Odnosi Moskve i Vašingtona biće teški

© AP Photo / Patrick SemanskyNovoizabrani predsednik SAD Džo Bajden
Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi između Rusije i Sjedinjenih Američkim Država pod novoizabranim američkim predsednikom, demokratom Džoom Bajdenom, biće teški, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

Senator je podsetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin uputio Bajdenu čestitku i izrazio spremnost za saradnju između država.  

„Videćemo šta će na to odgovoriti Bajden. Do sada, svih ovih godina, o Rusiji je govorio neprijateljski – kako u samim Sjedinjenim Američkim Državama, tako i na međunarodnim platformama. Zbog čega će odnos biti izuzetno složen i konfliktan“, napisao je Puškov na svom nalogu na Telegramu.

Prema njegovim rečima, pregovori o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja, povratak Sjedinjenih Američkih Država u Pariski klimatski sporazum i takozvani nuklearni sporazum sa Iranom mogli bi da uspostave dijalog između zemalja. Međutim, čak i svi ovi uslovi ne garantuju otopljavanje odnosa između strana.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin uputio Bajdenu telegram čestitke zbog pobede na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Prethodnog dana, demokrata je osvojio potreban broj glasova elektora za pobedu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala