Partizanu se ponovio Pariz!

© Foto : ABA/Partizan NISSašo Filipovski Partizan
Sašo Filipovski Partizan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju od Burga 73:71 u devetom kolu Evrokupa.

Izabranici Saša Filipovskog nisu imali sreće u završnici pošto je Danilo Anđušić promašio za pobedu, ali je Tomas Skrab bio na ofanzivnom skoku i u poslednjoj sekundi je doneo pobedu domaćoj ekipi. 

Crno-beli izgubili su na sličan način kao na čuvenom Fajnal-foru Evrolige u Parizu kada je Miloš Teodosić promašio trojku, a Džoš Čildres pogodio za produžetak. 

Ovim porazom Partizan će i sto odsto završiti kao četvrti na tabeli što znači da ih čeka teška grupa u Top 16 fazi Evrokupa.

Najefikasniji kod Partizana bio je Rašon Tomas sa 15 poena, a pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer sa 11 poena i šest asistencija. 

Pobednika je predvodio Anđušić sa 16, Pelos je ubacio 12, Skrab 11, a Omić 10 poena. 

Od starta meča gledai smo ujednačenu igru. Igralo se koš za koš, u dobrom ritmu i tek krajem prve četvrtine crno-beli uspeli su da dođu do nešto osetnije prednosti, 21:26.

Na početku druge deonice Partizan je uspeo da dođe do dvocifrene prednost, 21:31. Ipak, domaći igrači uspeli su da podignu nivo igre i ponovo uđu u egal. 

Crno-beli su mogli bolje da finiširaju poluvreme, s obzirom da su kontrolisali utakmicu, ali na petnaestominutnoj pauzi imali su svega pola koša prednosti, 40:41.

Preslikano se igralo i tokom treće četvrtine. Partizan je održavao prednost, Burg se dobro držao i gosti nikako nisu mogli da slome otpor francuskog predstavnika. 

U poslednju četvrtinu ušlo se sa tri poena prednosti za ekipu Saša Filipovskog – 56:59.

Burg je u četvrtoj deonici kontrolisao rezultat i uglavnom su bili u minimalnoj prednosti. Ipak, serijom Tomasa i Mekintajera crno-beli su preokrenuli rezultat i u poslednjem minutu je viđena velika drama. 

Partizan je imao napad za vođstvo, možda i pobedu, koji je odlučio da reši Ognjen Jaramaz. Bek Partizana nije uspeo da izgradi dobru poziciju i promašio je. 

Potom je usledio napad Burga u kom Anđušić nije uspeo da poentira, ali zato jeste Tomas Skrab i to u poslednjoj sekundi utakmice. 

► Zvezda od gotovog napravila veresiju i posle produžetka izgubila od Albe

► Obradović: Pobedili smo sami sebe

► Ražnatović: Gudurić je slobodan košarkaš

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala