Moskva: Nadamo se da ćemo izbeći potpuno zatvaranje

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaNovogodišnja rasveta u parku Akveduk u Moskvi
Novogodišnja rasveta u parku Akveduk u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovske vlasti ne planiraju da zatvaraju restorane i prodavnice, saopštio je za televiziju „Rusija 24“ član uprave grada Moskve Aleksej Nemerjuk, koji rukovodi moskovskim odeljenjem za trgovinu i usluge.
„Nadamo se da ćemo ipak izbeći potpuno zatvaranje... U Moskvi su otvorene i prodavnice i restorani. Ne postoje neki uslovi za potpuno zatvaranje“, rekao je on.

Nemerjuk je dodao da ne može sa sigurnošću da kaže da li će u novogodišnjoj noći biti popuštanja restoranima u vidu dozvole za rad do 3 časa, kao što je to učinjeno u jednom broju regiona.

„Pratićemo (situaciju). Za sada imamo potpunu zabranu rada u novogodišnjoj noći, tako da bi u 23 sata svi ugostiteljski objekti trebalo da se zahvale svojim kupcima, požele im srećnu Novu godinu i pošalju kući da proslave Novu godinu“, objasnio je on.

Zbog povećanja broja slučajeva obolelih od virusa korona u Moskvi, gradonačelnik je uveo dodatna ograničenja od 13. novembra 2020. do 15. januara 2021. godine. Među njima je i prelazak studenata gradskih univerziteta i koledža na učenje na daljinu, njihove transportne kartice takođe će biti privremeno blokirane. Prestaju da rade dečji zabavni centri i dečje sobe u restoranima i tržnim centrima. Kafići, restorani i noćni klubovi u gradu neće moći da rade od 23 do 6 časova. Organizacijama čiji je rad vezan za stalno prisustvo građana preporučuje se uvođenje sistema Ku-Er koda.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala