Mediji: Severna Koreja kupila rusku vakcinu protiv korone i počela vakcinaciju

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcine protiv kovida
Vakcine protiv kovida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja je kupila rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ i kinesku opremu za dijagnostiku, uključujući termograme, piše japanski list „Asaši“, pozivajući se na izvore u južnokorejskoj obaveštajnoj službi i kineske poslovne krugove koji su povezani trgovinskim odnosima sa Pjongjangom.
Vrednost ugovora i obim partije vakcina nije poznat. Međutim, već je počela selektivna vakcinacija predstavnika Radničke partije Koreje. U ovom trenutku nema preciznih podataka da li je i lider Kim Džong Un primio vakcinu, ali najverovatnije, za to će biti potrebno da u potpunosti bude siguran u bezbednost preparata.

Što se tiče termograma, oni će biti postavljeni na granici između Kine i Severne Koreje s ciljem postepenog obnavljanja ekonomske aktivnosti između dve zemlje.

Prema zvaničnim podacima, u Severnoj Koreji nisu zabeleženi slučajevi infekcije kovid 19. Od kraja januara u zemlji se preduzimaju hitne mere za zaštitu od širenja virusa, između ostalog, zatvaranje granica, prekid rada škola i uvođenje karantina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala