Lavrov u Hramu Svetog Save pročitao Putinovo pismo /video/

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pročitao je u Hramu Svetog Save pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina kojim se obratio svim građanima Srbije.

„Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelji,

Srdačno čestitam značajan događaj - završetak mozaičnih radova u Hramu Svetog Save.

Samo podizanje ove veličanstvene crkve je inspirisalo i ujedinjavalo više generacija Srba koje su htele da ovekoveče sećanje na Svetog Savu, osnivača Srpske pravoslavne crkve, prvog arhiepiskopa, patriotu i prosvetitelja.

Mozaik koji krasi Hram su stvorili srpski i ruski majstori, ta saradnja je veoma važna i simbolična posebno u kontekstu bratskog prijateljstva i duhovne bliskosti koje od davnina ujedinjuju dva naroda.

Kao što je poznato, veliku je pažnju radovima u Hramu Svetog Save posvećivao patrijarh srpski Irinej, koji je nakon upokojenja sahranjen u kripti Hrama. Hteo bih da ponovim iskreno saučešće povodom njegove smrti.

Molim da prenesete naiskreniju zahvalnost svima koji su doprinosili i doprinose podizanju Hrama, kao i želje sreće i blagostanja Beograđanima i svim građanima Srbije“, navedeno je u pismu ruskog predsednika koje je Lavrov pročitao.

On je nakon čitanja pisma dodao da svi Rusi žele da on prenese najiskrenije reči saučešća povodom upokojenja patrijarha Irineja.

„Takođe, oni pozdravljaju i upućuju čestitke Srbima povodom ovog veličanstvenog događaja", kazao je Lavrov koji je u Beograd došao nakon posete Sarajevu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala