Krivokapić u Briselu: Crna Gora ima punu podršku EU, vladavina prava nam je teret oko vrata

© AP Photo / Francisco SecoPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora ima punu podršku Evropske unije na evropskom putu i u težnji da postane 28. članica Unije, izjavio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić prvog dana zvanične posete Briselu.

Krivokapić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Briselu, rekao je da je zadovoljstvo i čast njemu, ali i svim građanima Crne Gore da smo „u drugoj nedelji vlade imali mogućnost da posetimo Brisel i Evropski savet, s predsednikom Šarlom Mišelom na čelu“.

Mišel je, kaže Krivokapić, želeo da ima informacije iz prve ruke i da Crnoj Gori pruži punu podršku za aktivnosti kojima je opredeljena nova vlada.

​​„To je prevashodno naš put ka EU, i težnja da Crna Gora bude 28. članica Unije. Na tom putu imamo podršku evropskih partnera i da će se truditi da Balkan, a prevashodno Crna Gora budu drugačiji, nego što su u očima evropske i svetske javnosti“, istakao je Krivokapić.

To je, kaže on, put ka boljitku svih građana u našem regionu.

„Naše opredeljenje je da građani što pre to osete kroz kvalitet života i investicije koje će sigurno doći, ali i ono što smo zapostavljali — vladavinu prava. Ako ne promenimo taj deo koji je nama teret oko vrata, onda teško možemo očekivati bilo kakvu drugu podršku“, rekao je Krivokapić.

Mišel: Podrška reformama

Predsednik Evropskog saveta Mišel je na svom Tviter nalogu napisao da su bliske veze sa zemljama Zapadnog Balkana presudne za Evropsku uniju i da je u tom procesu Crna Gora ključni partner.

​„Imate našu punu podršku za reforme koje sprovodi vaša zemlja“, napisao je Mišel.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala