Krivokapić sa Lajčakom: Crna Gora ima šansu da završi tehnički dio procesa pristupanja EU

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora kao lider u EU integracijama, ima realnu šansu da uz posvećenost reformama i vladavini prava u mandatu ove Vlade završi tehnički dio procesa pristupanja Evropskoj uniji, konstatovano je tokom današnjeg susreta premijera Zdravka Krivokapića sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Krivokapić je kazao da je sa Lajčakom imao iskren i prijatan razgovor.

​“On nam je u ovom iskrenom i prijateljskom razgovoru dao niz sugestija koje su korisne, koje bi koristile svakoj Vladi, a ne samo novoj crnogorskoj, koja tek startuje. Ja se nadam da ćemo kroz intenzivnu saradnju upravo ostvariti ovaj glavni cilj, a to je da Crna Gora postane 28. članica EU”, rekao je Krivokapić.

Lajčak je istakao da su govorili o tome koliko je bitna uska i tijesna saradnja sa EU, te poručio da je Unija spremna da pomaže.
On je naglasio da je Crna Gora lider u procesu evropskih integracija u regionu i da ima sve uslove za to da sačuva tu lidersku poziciju do kraja.

“Mislim da je stvarno realno da Crna Gora postane sljedeća članica EU”, dodao je specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala