Zvezda i Partizan su „ratovali“ zbog njega, a sada briljira kod Mute Nikolića

© Foto : ABA / Cedevita Olimpija / Aleš FevzerPetar Rakićević
Petar Rakićević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Petar Rakićević, srpski košarkaš, bio je glavna tema domaće javnosti pre četiri godine kada je posle dogovora sa Partizanom ipak odlučio da potpiše za Crvenu zvezdu.

Momak rođen 1995. godine u Prokuplju je tih sezona bio jedan od najboljih igrača ABA lige i prva zvezda valjevskog Metalca.

​Sve što se leta 2016. dešavalo je učinilo da on praktično nestane sa košarkaške mape i da se tek 2020. ponovo pojavi u žiži.

Košarkaš koji može da odigra na sve tri spoljne pozicije je u prethodnom prelaznom roku postao član Vojvodine i pod komandom prekaljenog trenera Miroslava Mute Nikolića ponovo pokazuje sav svoj talenat.

Rakićević je u pobedi novosadskog tima nad Novim Pazarom u okviru Košarkaške lige Srbije rezultatom 83:78 postigao 27 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

To je njegova najbolja partija u dosadašnjem toku sezone, s obzirom na to da mu je prethodni rekord bio učinak od 13 poena protiv ekipe Sloge.

Rakićević je profesionalnu karijeru započeo u Mladosti iz Čačka, afirmisao se u Metalcu, da bi potom tri godine bio član Crvene zvezde, sa kojom je 2017. godine osvojio triplu krunu.

Tokom tog perioda nastupao je kao pozajmljeni igrač za FMP i Dinamik, 2019. je igrao za Krku, sledeće godine za litvansku Dzukiju, a letos je postao član Vojvodine.

Sa mladom reprezentacijom Srbije je bio šampion Evrope, 2015. godine.

► Mića Berić za Sputnjik: Ni sa kim se nisam razumeo kao sa Harisom

► Duško Vujošević: Mešaju se babe i žabe, sad se lomi u Partizanu

► Boban Marjanović zaigrao za Dalas, Dončić bolji od Janisa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala