Korona majdan: Sukob policije i protivnika karantina u Kijevu /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaProtest protiv ograničenja uvedenih usled pandemije virusa korona u Ukrajini
Protest protiv ograničenja uvedenih usled pandemije virusa korona u Ukrajini - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kijevu je došlo do sukoba između pripadnika policije i preduzetnika koji protestuju protiv ograničenja za biznis uvedenih zbog pandemije virusa korona, prenose ukrajinske televizije.

Preduzetnici su se okupili ispred Vrhovne rade Ukrajine kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog ograničenja za biznis koja su uvedena zbog pandemije virusa korona. Demonstranti su prošetali od parlamenta do kancelarije predsednika, nakon čega su se okupili na Trgu nezavisnosti.

​Preduzetnici su pokušali da postave veliki šator, međutim, policija ih je u tome sprečila i oduzela im šator. Došlo je do manjeg sukoba između demonstranata i policije, tokom koga je korišten suzavac. Demonstranti su bacili na policiju nekoliko dimnih bombi.

​Nakon što se policija povukla, demonstranti su počeli da postavljaju nekoliko manjih šatora. Policija je apelovala da ne krše zakon i poštuju donete mere.

Kako prenosi televizija „112 Ukrajina“ jednom muškarcu je pozlilo i bez svesti je prevezen u bolnicu.

Pres-služba kijevske uprave Nacionalne policije Ukrajine saopštila je da je povređeno oko 40 policajaca. Navodi se da su demonstranti koristili i biber sprej.

Kabinet ministara Ukrajine ranije je uveo stroža ograničenja zbog virusa korona, koja će važiti od 8. do 24. januara. Pored toga, produžen je nacionalni karantin i vanredna situaciju u zemlji. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala