Ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“ se završavaju u maju

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra priprema vakcinu "Gam-KOVID-Vak" protiv virusa korona
Medicinska sestra priprema vakcinu Gam-KOVID-Vak protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postregistraciona ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona korona „Sputnjik Ve“ po protokolu se završavaju u maju, ali rezultati efikasnosti bi mogli biti gotovi već u januaru, rekao je direktor centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

„Prema protokolu, ispitivanja se završavaju u maju, jer je potrebno pola godine praćenja stanja nakon vakcinacije poslednjeg dobrovoljca. A ako se misli na rezultate prema izveštaju koji ćemo predati nakon što podvučemo crtu nakon vakcinacije, bez šestomesečnog praćenja, onda to može biti i januar“, rekao je Gincburg.

Ispitivanje ruske vakcine protiv virusa na trudnicama započeće nakon završetka ispitivanja na deci, dok će ispitivanje vakcine na deci biti moguće sprovesti tek nakon što bude završeno testiranje vakcine na odraslima, dodao je Gincburg.

Podsetimo, u avgustu je Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar „Gamaleja“. Vakcina je nazvana „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala