Iliev za Sputnjik: Šokiran sam, Zoltan Sabo je bio predivan čovek

© AFP 2023 / GERARD JULIENIvica Iliev
Ivica Iliev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ivica Iliev, nekadašnji fudbaler Partizana, šokiran je informacijom da je njegov bivši saigrač Zoltan Sabo preminuo u 49. godini.

Oni su godinama bili saigrači u crno-belom, zbog čega doskorašnji sportski direktor Partizana gaji posebne emocije prema Zoltanu Sabu.

Zoltan Sabo - Sputnik Srbija
Šok u srpskom fudbalu – preminuo Zoltan Sabo

„Katastrofa, baš, verujte, nisam mogao da dođem do reči kada sam čuo tu vest. Totalno sam šokiran bio kada su mi javili... Sve najbolje o njemu, predivan čovek... U ovakvim situacijama se čovek pogubi, naročito kada se nešto ovako desi nekome ko ti je tu, koga osećaš kao svog“, rekao je Iliev za Sputnjik.

Nekadašnji saigrači su se po završetku karijera susretali i u drugim ulogama, Sabo kao trener, a Iliev kao sportski direktor.

„Do prošle sezone, pre pandemijskih okolnosti, sretali smo se pred utakmice, kao i na tim nekim skupovima... Znam mu i brata i on je u fudbalu... Saučešće porodici, zaista veliki gubitak“, dodao je Iliev.

Uz fudbalsku, Iliev je cenio i trenersku karijeru Saba, koji je ekipu TSC iz Bačke Topole uspeo da iz trećeg ranga takmičenja dovede do prilike da se bori za plasman u Ligu Evrope.

„To što je radio je bilo predivno, uneo je velike stvari u jedan region Srbije. Pod njegovom kontrolom je taj kraj počeo da se razvija neverovatnom brzinom, stvarno... Za kratko vreme je napravio spektakularne stvari“, zaključio je Iliev za „Sputnjik“.

Podsetimo, trener TSC iz Bačke Topole je iznenada preminuo u 49. godini

​► Albanac na stubu srama: Hvatanje za gušu, pa kritike trenera i legende /video/

► Umesto „Zlatne lopte“ najbolji tim, a u njemu – dva Ronalda, Maradona, Pele, Bekenbauer

► Džajić za Sputnjik o Milanu: Zvezda do zvezda mora preko najvećih, ne preko Železničara iz Lajkovca

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala