Da li je Srbija u Inđiji dobila selektora?

© AP Photo / ARMANDO FRANCADragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije je za deceniju promenila osam selektora, poslednji u nizu je Ljubiša Tumbaković, a čak i pre nego što je postao bivši u javnosti se spekulisalo sa potencijalnim zamenama. Jedno ime nije dosad, ali ima osnova da se uzme u razmatranje – to je Dragan Stojković Piksi.

Bivši predsednik Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije, jedan od najboljih naših fudbalera svih vremena, nema angažman od januara ove godine, kada je završio saradnju sa kineskim Gvangžuom.

S vremena na vreme se u domaćoj javnosti pominjalo kako bi Piksi mogao da se vrati u srpski fudbal, ali se to do danas nije dogodilo.

Najveći talas se dogodio početkom godine, posle završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kada se pominjalo da će Dragan Stojković zameniti Ljubišu Tumbakovića bez obzira na ishod mečeva baraža Lige nacija za popunu mesta na smotri najboljih evropskih nacionalnih timova. 

Ipak, jedan događaj ukazuje na to da je Stojković bliži tome nego ikada dosad, odnosno od 2007. godine kada je napustio poziciju predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Stojković, koji veliki deo vremena, van sezone i kada nema posao provodi u Francuskoj, u poslednje vreme je čest u Srbiji.

On je čak imao i javno pojavljivanje, održao je govor na svečanosti organizovanoj povodom polaganja kamena temeljca za fabriku guma japanske kompanije „Tojo tajers“ u Inđiji.

​„Ukazana mi je velika čast. Posle ovoga 500-600 ljudi će dobiti posao i zbog toga mi je drago. Želim svim akterima, a posebno predsedniku Aleksandru Vučiću i saradnicima da čestitam na realizaciji projekta koji će mnogo značiti za Srbiju“, naveo je Stojković u govoru.

Posle raskida saradnje sa Tumbakovićem, Fudbalski savez Srbije je objavio da će njegov naslednik biti imenovan do kraja godine, te da je potpredsednik FSS Marko Pantelić zadužen za razgovore sa kandidatima.

U javnosti su se prethodnih nedelja pominjali Vladan Milojević, Savo Milošević, pa čak i Veljko Paunović, Slaviša Jokanović i Vladimir Ivić.

Ipak, svi oni, izuzev Miloševića, imaju ugovore sa klubovima, stabilne poslove i plate, dok posao u FSS nosi posebnu dozu rizika sa kojim su se na teži način u poslednjih deset godina upoznali Vladimir Petrović, Siniša Mihajlović, Ljubinko Drulović, Dik Advokat, Radovan Ćurčić, Slavoljub Muslin, Mladen Krstajić i na kraju – Tumbaković.

Piksi nema posao, u prethodnom periodu je izučio trenerski zanat i ima autoritet jednog od najboljih srpskih fudbalera u istoriji, ali i znanje o tome kako funkcionišu stvari u Fudbalskom savezu Srbije koje se već duži niz godina ne menjaju, bez obzira na to ko se na njegovom čelu nalazi.  

► Tumbaković više neće biti selektor Srbije

► Pet Tumbakovićevih autogolova

► Džajić za Sputnjik o Milanu: Zvezda do zvezda mora preko najvećih, ne preko Železničara iz Lajkovca

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala