Ana Brnabić: Srbija će među prvima imati vakcinu protiv korone

© Tanjug / RADE PRELICAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koje će imati vakcinu protiv virusa korona i dodala da se očekuje da će to biti do kraja godine.

Brnabićeva je rekla da se pregovori vode sa svim proizvođačima, da je ugovor sa američkom kompanijom „Fajzer“ o nabavci vakcine protiv korona virusa već potpisan, a da su završeni pregovori oko ugovora sa ruskom i kineskom vakcinom.

Kontejner sa vakcinom protiv kovida Sputnjik V spreman za slanje u inostranstvo - Sputnik Srbija
Dopremanje ruske vakcine u Beograd /video/
„Nadam se da ćemo vakcinu protiv korona virusa dobiti do kraja ove godine. U četvrtak ujutru imamo još jedan sastanak najužeg tima kod predsednika Republike da ga izvestim o tome dokle smo došli“, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je nabavka vakcine protiv korone značajna stvar koja pokazuje novi politički kredibilitet, snagu i ozbiljnost Srbije, kao i njenu finansijsku snagu.

Brnabićeva je za TV Pink navela da su mnogi predstavnici opozicije širili neistine kako Srbija neće moći da dobije vakcinu protiv korone jer nema novac za avans, preneo je Tanjug.

„Mi smo sve te avanse već platili i nemamo problem. Dodatno smo rebalansom do kraja godine izdvojili novac da platimo 50 odsto od jednog proizvođača vakcina koje čekamo i nemamo nikakav problem sa tim“, kazala je premijerka Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala