Zvezda ima jednu želju – samo da magle ne bude

© AP Photo / ANTONIO CALANNIDetalj sa utakmice Zvezde i Milana
Detalj sa utakmice Zvezde i Milana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde će imati veoma težak posao u prvoj rundi eliminacione faze Lige Evrope pošto će im rival biti italijanski Milan.

Žreb održan u Nionu je odlučio da po treći put u istoriji spoji ta dva rivala. 

Tim sa stadiona San Siro je u ovoj sezoni najavio povratak na staze stare slave, posle nekoliko godina tavorenja u osrednjosti.

Najveće zasluge za to pripadaju Zlatanu Ibrahimoviću, čoveku koji prkosi godinama, zakonima fizike, nastavlja da briljira i teroriše golmane.

Milan je posle 11 kola prvoplasirani na tabeli Serije A, posle 11 kola ima 27 osvojenih bodova, osam pobeda i tri nerešene utakmice.

Bez poraza...

Ekipa trenera Stefana Piolija je u nokaut fazu Lige Evrope stigla iz grupe H, gde je osvojila prvo mesto sa 13 osvojenih bodova.

Mrlja na sjajnu sezonu Milana su dve utakmice protiv Lila u kojima je osvojen samo jedan poen.

Osim 39-godišnjeg Ibrahimovića, roso-neri nemaju izrazitu zvezdu u timu, ali je on savršeno kompaktan i , što je najvažnije od svega, daje rezultate.

Važne uloge imaju Simon Kjer, Davide Kalabrija, Teo Ernandes i Alesio Romaljoli u odbrani, za kreiranje igre su zaduženi Frenk Kesi, Hakan Čalhanoglu, Aleksis Salemakers, Ismael Benaser, a sve veću važnost dobija mladi Norvežanin Jens Hauge.

Vredi istaći da se u timu Milana nalazi i momak iz Republike Srpske, Rade Krunić, dok je u ofanzivnom delu, uz Ibrahimovića, značajna karika reprezentativac Hrvatske Ante Rebić.

U sećanjima navijača Zvezde su dueli iz kvalifikacija za Ligu šampiona 2006. godine, kada su crveno-beli bili na korak da naprave veliko iznenađenje, ali ipak nisu uspeli da eliminišu budućeg šampiona Evrope.

Zvezda je u prvom meču u Milanu poražena sa 1:0, a potom je u Beogradu izgubila sa 2:1, od fenomenalne ekipe na čelu sa trenerom Karlom Ančelotijem koja je kasnije osvojila i trofej u Ligi šampiona.

Korak dalje u istoriju nas vodi u čuvenu utakmicu prekinutu zbog magle 1988. godine u Beogradu, kada je Zvezda propustila priliku da se plasira u četvrtfinale Kupa evropskih šampiona.

Posle prvog meča okončanog rezultatom 1:1, Zvezda je povela u Beogradu, ali je duel suspendovan u 65. minutu i da bude ponovo odigran sledećeg dana.

Poveli su Milanezi, Zvezda je izjednačila, a penali su na kraju okrenuli leđa crveno-belom timu i odveli Italijane u dalji tok takmičenja – kasnije i do titule šampiona Evrope.

Po treći put u istoriji, Zvezda i Milan će odmeriti snage u evropskim takmičenjima, a navijači Zvezde imaju samo jednu želju – da magle ne bude tog 18. februara u Beogradu, a sedam dana kasnije uslediće revanš u Milanu.

​► Sergej napada šampiona, Barselona na PSŽ!

► Zvezdin biser je konačno našao svoje mesto pod suncem /video/

► Zvezdin Dijego je pokušao da bude Maradona /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala