Tramp: Moglo je da bude tako lako, a sad moramo na teži način

© AP Photo / Greg AllenDonald Tramp
Donald Tramp  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp ponovo je na Tviteru kritikovao guvernera Džordžije Brajana Kempa i zahtevao hitnu verifikaciju potpisa birača na kovertama kojima su glasački listići poslati poštom u toj saveznoj američkoj država više od mesec dana nakon održanih predsedničkih izbora u SAD.

Tramp je na svom Tviter nalogu naveo da je sve moglo biti lakše i guvernera Džordžije je nazvao "budalom".

"Kakva je budala guverner Džordžije Brajan Kemp. Moglo je da bude tako lako, ali sada to moramo da uradimo na teži način. Zahtevam od ovog klovna da odmah sazove specijalnu sednicu i započne verifikaciju potpisa. U suprotnom, 5. januar mogao bi biti loš dan za dva velika senatora", napisao je Tramp bez dodatnih objašnjenja.

Ponovni senatorski izbori u Džordžiji planirani su za 5. januar sledeće godine.

​​Ova Trampova objava dolazi neposredno pred zasedanje elektorskog koledža, koji treba da izabere predsednika.

Više od mesec dana traje borba republikanaca i Trampa koji osporavaju izborne rezultate u četiri "kolebljive" savezne države u Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu. Mnogo tužbi je podneto, a poslednju u nizu koji je podneo Teksas, akojoj se priključilo još država, odbijena je pred Vrhovnim sudom SAD.

Teksas i druge države koje su se pridružile tužbi, tvrdile su da su vlasti četiri sporne države prekršile sopstvene zakone, promenivši pravila o glasanju poštom zbog pandemije virusa korona. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala