Rusija traži garancije o zaštiti podataka prema Sporazumu o otvorenom nebu

CC BY 2.0 / Flickr / Max Benidze / Boing KC-135R "Stratotanker" američkog ratnog vazduhoplovstva
Boing KC-135R Stratotanker američkog ratnog vazduhoplovstva - Sputnik Srbija
Pratite nas
U uslovima povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o otvorenom nebu potrebno je da njegovi učesnici potvrde svoju posvećenost garantovanju poverljivosti podataka dobijenih tokom osmatračkih letova, saopštila je delegacija Rusije na pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču.

„Na završnoj sednici 83. zasedanja Savetodavne komisije za otvoreno nebo delegacija Rusije je ponovo skrenula pažnju na problem zaštite podataka dobijenih tokom osmatračkih letova. U uslovima povlačenja SAD iz Sporazuma o otvorenom nebu zahtevamo da učesnici pismeno potvrde obavezu da garantuju njihovu poverljivost“, navodi se u saopštenju na zvaničnom Tviteru ruske delegacije.

​Sjedinjene Američke Države su 22. novembra završile proceduru povlačenja iz Sporazuma o otvorenom nebu. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da će Moskva tražiti čvrste garancije da će države preostale u Sporazumu ispunjavati svoje obaveze. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz sporazuma čini ovaj sporazum neodrživim.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala