Predsednik Nemačke najavljuje mere kakve nisu viđene u istoriji

© AP Photo / Michael SohnProtesti u Berlinu
Protesti u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer upozorio je da je situacija u vezi sa pandemijom korona virusa izuzetno ozbiljna i istakao da je situacija u toj zemlji na ivici da izmakne kontroli i najavio uvođenje drastičnih mera od srede.

"Virus je i dalje veoma prisutan. Zato ćemo od srede uvesti restriktivne mere kakve nisu viđene u istoriji naše federalne države. Situacija je veoma ozbiljna. Suočeni smo sa pandemijom koja izmiče kontroli i koja sedmično odnosi hiljade života. Zato nema načina da izbegnemo uvođenje drastičnih mera", rekao je Štajnmajer u video poruci kojom se obratio nemačkom narodu, prenosi agencija AP.

Štajnmajer je apelovao na sugrađane da ulože dodatne napore i tako pomognu da se te nove restriktivne mere sprovedu.

"Pandemija traje skoro godinu dana, a sada je najvažnije da očuvamo zdravlje i živote ljudi. Proteklih meseci smo prevalili dug put, nastavimo do kraja zajedno i brinući jedni o drugima. Uveren sam da nam pandemija ne može oduzeti budućnost. Prevazići ćemo ovu krizu," poručio je Štajnmajer i apelovao na građane da izbegavaju panično božićno kupovanje u poslednjem trenutku.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala