Potvrđena optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

© AFP 2023 / Visar KryeziuPripadnici terorističke organizacije OVK
Pripadnici terorističke organizacije OVK - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optužnica protiv šefova Udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja zbog obelodanjivanja poverljivih dokumenata iz Specijalizovanog tužilaštva Kosova, među kojima su i imena potencijalnih svedoka, potvrđena je odlukom sudije za prethodni postupak.

Ovo je, kako prenosi prištinska Koha, naveo advokat Tome Gaši na svom profilu na Fejsbuku, a sud se ovim povodom još nije oglasio, prenosi Tanjug.

Gaši je napisao da se Gucati i Haradinaj terete u četiri tačke optužnice zbog ometanja pravde i njihovim radnjama između 7. i 25. septembra ove godine.

Haradinaju i Gucatiju, koji su u pritvoru u Hagu, danas je predata optužnica koju je potvrdio sudija i oni očekuju se da će se pojaviti pred sudijom na sledećim ročištima, dodao je Gaši.

Optužnica je podneta sudiji za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu 30. oktobra na potvrđivanje, i to kao strogo poverljiva.

Ovo je treća po redu optužnica za koju se zna da je potvrđena pred Specijalizovanim većima, poznatijim kao Sud za zločine OVK.

Gucati i Haradinaj su u pritvoru u Hagu zbog opasnosti da bi mogao da pobegne, da bi morao da ometa predstojeće krivične postupke koji će se voditi pred Specijalizovanim većima protiv pripadnika OVK, kao i da će nastaviti da ponavlja krivična dela za koja se već sumnjiči.

Obojica su uhaspšena zbog zastrašivanja svedoka u postupcima koji će biti vodeni pred tim sudom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala