„Ne razumem zašto je Zapad ignoriše“: Oliver Stoun primio rusku vakcinu

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Uđi u bazu fotografijaAmerički reditelj Oliver Stoun
Američki reditelj Oliver Stoun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki režiser Oliver Stoun primio je rusku vakcinu protiv kovida i izjavio da ne razume zašto je ignorišu na Zapadu.

„Primio sam vakcinu pre nekoliko dana. Još uvek ne znam koliko je ruska vakcina efikasna, ali sam čuo mnogo pozitivnih reakcija na nju. Predstoji mi da se vakcinišem još jednom, biće potrebno da dođem ponovo“, rekao je on.

Čuveni reditelj je dodao da je ruska vakcina korisna.

„Ne razumem zašto je na Zapadu ignorišu, štampa jednostavno prećutkuje sve informacije“, izjavio je Stoun za ruski „Prvi kanal“.

Ranije je saopšteno da trostruki dobitnik „Oskara“ snima film u Belojarskoj nuklearnoj elektrani u Sverdlovskoj oblasti.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Ruski fond za direktne investicije saopštio je ranije danas da efikasnost ruske vakcine kod teških slučajeva koronavirusne infekcije iznosi čak 100 odsto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala