Završen marš više hiljada pripadnika opozicije u Jerevanu /video/

© Sputnik / Asatur YesayantsDemonstracije u Jerevanu
Demonstracije u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Završen je marš opozicije u Jerevanu na kojem je više hiljada učesnika zahtevalo ostavku jermenskog premijera Nikola Pašinjana, preneo je dopisnik Sputnjika.

Učesnici marša su krenuli od periferije grada i prošli centralnim ulicama prestonice Jermenije. Akcija je završena kod jedne od crkava u gradu.

Kako je preneo dopisnik, protest je prošao bez ozbiljnih incidenata, privođenja nije bilo.

Istovremeno, organizatori akcije su najavili da će u utorak popodne biti organizovana nova akcija protesta.

Ranije je javljeno da su pristalice jermenske opozicije započele protestni marš zahtevajući ostavku premijera i da je kretanje ka centru na Aveniji Komitasa je blokirano.

Aktivisti su uzvikivali: „Jermenija bez Nikola“ i „Nikol — izdajnik“.

U međuvremenu, portparol vrhovnog tela stranke Dašnakcutjun Išhan Sagateljan istakao je ranije da Pašinjan nema podršku naroda i da će, ako ne podnese ostavku, biće primoran da to učini.

Nedavno je ispred zgrade Službe nacionalne bezbednosti Jermenije održana jedna od akcija protesta na kojem su učesnici zahtevali ostavku jermenskog premijera. Demonstranti su sa sobom poneli satove i parfeme, tvrdeći da je premijera više brinuo gubitak tih stvari nego „kapitulacija“ Karabaha.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala