Lavrov u Republici Srpskoj

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov /
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov / - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov stiže u Republiku Srpsku i BiH. U Istočnom Sarajevu danas će razgovarati sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i zvaničnicima Srpske, a sutra u Sarajevu sa članovima Predsedništva.

Sastanak će biti održan u 18.00 časova u sedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Milorad Dodik izjavio je uoči posete Lavrova da će saradnja Republike Srpske i Rusije biti nastavljena i u političkom i ekonomskom, i u svakom drugom obliku, i istakao da su optužbe da Rusija ima negativan uticaj neosnovane.

On je za RTRS rekao da je ruska uloga u Republici Srpskoj i BiH konstruktivna i u skladu sa međunarodnim pravom i da su neosnovane optužbe Zapada, ali i druge dvojice članova Predsedništva BiH o navodnom malignom uticaju i rovarenju po BiH.

Dodik danas i sa Vučićem

Milorad Dodik će danas pre sastanka sa Lavrovim da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je prenela RTRS, Dodik je rekao da će glavna tema sastanka, koji je ranije dogovoren, biti epidemiološka situacija u Srpskoj i Srbiji, ali da će biti reči i o drugim temama.

"Raniji je dogovor bio da za stanovnike Republike Srpske neće biti zatvorena granica prema Srbiji. Nastojaću da tako i ostane, jer vidim da sada Srbija najavljuje eventualno zatvaranje granica", rekao je Dodik.

On je istakao je da će na sastanku biti otvorene i druge teme.

"Opšti je napad na Srbe. Napadi dolaze iz Amerike i iz Evrope. Na tapeti je Srbija, srpski narod, Vučić, na tapeti je i Republika Srpska i svi mi koji predstavljamo Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala