Jermenija i Azerbejdžan započeli razmenu zarobljenika

© Foto : State Security Service of the Republic of AzerbaijanRazmena zarobljenika između Jermenije i Azerbejdžana
Razmena zarobljenika između Jermenije i Azerbejdžana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Baku i Jerevan su, uz učešće ruskih mirovnih snaga, započeli razmenu zarobljenika, saopštila je azerbejdžanska Državna komisija za ratne zarobljenike, taoce i nestala lica.

U saopštenju se navodi da je dogovor o razmeni postignut uz učešće međunarodnih organizacija i komande ruskih mirovnih snaga.

Portparolka premijera Jermenije Mane Gevorgjan napisala je na Fejsbuku da Jerevan čeka povratak prve grupe zarobljenika.

Ranije je ombudsman Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan izjavio da se u azerbejdžanskom zarobljeništvu nalazi oko 60 vojnika iz regiona, ali je Baku odbio da objavi tačne podatke.

Beglarjan je pitanje razmene zarobljenika između Jermenije i Azerbejdžana nazvao „najosetljivijim problemom poslednjih meseci“, ali nije precizirao koliko bi to moglo potrajati.

Krajem septembra u Nagorno-Karabahu su nastavljena borbena dejstva, što je dovelo do žrtava među civilnim stanovništvom. Jermenija i Azerbejdžan su se 10. decembra, uz posredovanje Rusije, dogovorili da u potpunosti prekinu vatru i razmene zarobljenike i tela poginulih.

Jerevan je takođe predao Bakuu i Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski rejon. U regionu su raspoređeni ruski mirovnjaci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala