Instagram blokirao nalog televizije RT

CC0 / Pixabay / cloudlynx / Instagram
Instagram - Sputnik Srbija
Pratite nas
Instagram je blokirao nalog televizije „RT dokumentari“, a zaposleni u televiziji pokušavaju da utvrde razloge za to, saopštila je televizija RT.
„Ako pokušate da pogledate stranicu kroz pretragu, videćete poruku: ‘Nažalost, ova stranica nije dostupna’. Ne može ni da se pristupi nalogu – ne uspevamo da se prijavimo koristeći naše korisničko ime i lozinku“, navodi se na Telegramu televizije.

Napominje se da je u poslednjih mesec dana Instagram zabeležio neke sumnjive aktivnosti u vezi sa stranicom „RT dokumentari“, a takođe je zahtevao da se često menja lozinka „iz bezbednosnih razloga“.

„Poslednji materijal objavljen na Instagramu zvao se ‘Devojčica odabrala nebo’ – o devojčici sa teškom bolešću koja je namerno odvedena kući iz bolnice, shvatajući da će uskoro umreti. Odnosno, to nije stvar u objavi“, dodaje se u saopštenju.

Zaposleni pokušavaju da saznaju od administracije Instagrama razlog za blokiranje, naglašava se u saopštenju.

Ranije je u Državnoj dumi predstavljen predlog zakona o recipročnim sankcijama protiv internet platformi za cenzuru ruskih medija. Mere će predviđati blokiranje, usporavanje saobraćaja i administrativne kazne.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala