Hakerski napad na američku Vladu, opet kriva Rusija

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaNapad internet virusa na kompjutersku mrežu
Napad internet virusa na kompjutersku mrežu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki mediji ponovo bez osnova pokušavaju da optuže Rusiju za hakerske napade na organe američke vlade. Ruska ambasada u Americi je naglasila da su napadi u informacionom prostoru u suprotnosti sa spoljnopolitičkim principima Moskve.
„Skrenuli smo pažnju na još jedne neutemeljene pokušaje američkih medija da Rusiju optuže za hakerske napade na američke državne organe. Odgovorno izjavljujemo da su napadi u informacionom prostoru u suprotnosti sa spoljnopolitičkim principima naše zemlje, njenim nacionalnim interesima i razumevanjem kako se grade odnosi između država. Rusija ne izvodi 'ofanzivne' operacije u virtuelnom okruženju“, navodi se u komentarima koje je objavila ruska ambasada u Vašingtonu na svojoj Fejsbuk stranici.

Diplomatska misija je podsetila da Moskva „aktivno promoviše bilateralne i multilateralne sporazume o sajber bezbednosti“.

Kommentariй Posolьstva 🔸 Obratili vnimanie na očerednыe bezosnovatelьnыe popыtki amerikanskih SMI obvinitь Rossiю v...

Posted by Embassy of Russia in the USA / Posolьstvo Rossii v SŠA on Nedelja, 13. decembar 2020.

„Želeli bismo da podsetimo naše američke kolege na inicijativu koju je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo 25. septembra o sveobuhvatnom programu mera za obnavljanje rusko-američke saradnje u oblasti međunarodne informacione bezbednosti“, primetila je ambasada. „Nismo dobili odgovor iz Vašingtona, kao i na druge naše predloge za izgradnju konstruktivnog i ravnopravnog dijaloga između dve zemlje“.

Sajber-kriminal - Sputnik Srbija
Kanada: Rusija i Kina najveća sajber pretnja

Ranije je pres služba američkog Trgovinskog ministarstva potvrdila informacije o hakovanju računarske mreže Nacionalne uprave za telekomunikacije i informacije. FBI istražuje slučaj. Kako je „Rojters“ izvestio, u američkoj obaveštajnoj službi postoji zabrinutost da su hakeri koji su napali vladu i Ministarstvo finansija možda koristili slične metode da bi provalili u druge strukture američke vlade.

Situacija je toliko ozbiljna da je, prema informacijama „Rojtersa“, sazvan hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost u Beloj kući. Istovremeno, prema izveštavanjima „Vašington posta“, iza ovih sajber napada stoje hakeri koji rade za rusku vladu. Međutim, list ne navodi dokaze o ovim izjavama.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala