Džajić za Sputnjik o Milanu: Zvezda do zvezda mora preko najvećih, ne preko Železničara iz Lajkovca

© AP Photo / Dragan DžajićDragan Džajić
Dragan Džajić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dragan Džajić, najbolji jugoslovenski fudbaler i treća Zvezdina zvezda, prokomentarisao je za Sputnjik žreb za Ligu Evrope koji je u šesnaestini finala spojio dva bivša prvaka Evrope i sveta ─ Crvenu zvezdu i Milan.

Navijači Crvene zvezde, pre svega oni stariji, nikada neće zaboraviti onu čuvenu beogradsku maglu koja se sputila 9. novembra 1988. godine i spasila veliki Milan, predvođen Barezijem, Maldinijem, Rajkardom, Gulitom, Donadonijem, Van Vastenom, Anćelotijem, da bude nokautiran na „Marakani“ u drugom kolu Kupa evropskih šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija
Spektakl – Zvezda u Ligi Evrope protiv Milana!

Posle 1:1 u prestonici mode, revanš u Srbiji je igran dvaput u dva dana, zbog pomenute magle. Crvena zvezda je povela golom Dejana Savićevića, ali je taj meč u 57. minutu prekinut, da bi dan kasnije strelci bili Marko van Vasten i Dejan Savićević, s tim što je popularni Genije paralelno išao u vojsku i igrao fudbal, pa je bio iscrpljen, te nije mogao da parira izuzetno fizički pripremljenim majstorima fudbala u crno-crvenom dresu. Zvezda je na kraju eliminisana posle penal ruleta 4:2, a sudbina je htela da baš Genije promaši penal...

Do novog susreta srpskog i italijanskog diva čekalo se do 2006. godine, kada su odmerili snage u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Milan je slavio u Italiji 1:0, bio je uspešniji i u Beogradu - 2:1. Ko zna možda ovoga puta bude treća sreća za crveno-bele.

Dragan Džajić je u razgovoru za Sputnjik, svega nekoliko minuta posle održanog žreba, poručio da će 18. i 25. februara u nokaut fazi Lige Evrope biti dva sasvim sigurno neizvesna i napeta meča, ali je pre toga kratko evocirao uspomene na onu čuvenu 1988. godini u maglu...

„Ta utakmica se uvek pamti. Milan je bio mnogo jak, a Zvezda je u dva navrata odigrala 1:1, na kraju izgubila na penale. U dva dana 200.000 ljudi je bilo na Marakani. Što se tiče žreba, svi protivnici su teški, Milan je veliko evropsko i svetsko ime sa svim tim trofejima koje ima. Ove godine, za razliku od prethodnih, prvi su na tabeli u Seriji A, ali nema dileme da će Zvezda učiniti sve kad izađe na teren da eliminiše Milan. Dejan Stanković ih odlično poznaje, napraviće najbolji tim da se suprotstavi Milanu. Najbitnije je da je Zvezda u Evropi, da smo prisutni sve vreme, sportski je nadati se, nema veze to kome ide uloga favorita na papiru“, rekao je zvanično najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena.

Džajić se zatim osvrnuo na jedan izuzetno bitan momenat i jedan izuzetno bitan aspekat u čitavom tom fudbalskom ansamblu - navijače!

„Bila bi prava šteta da sada budu utakmice bez publike, doduše niko ne zna kako će se odvijati stvari i šta će biti u februaru. Milan je atraktivan protivnik, voleo bih da bude dozvoljeno prisustvo navijača. Da ne pričamo koliki bi to vetar u leđa bio Zvezdi. Postaje dosadan ovakav fudbal i na stadionu i na televiziji, ali bolje išta nego ništa. Nekako postaje opterećenje ovo bez navijača“, iskren je Džajić.

Treća Zvezdina zvezda zna da se na putu do vrha moraju preskakati samo najveći, i zato nijednog trenutka ne žali zbog težine rivala.

„Kao što sam već rekao Milan je izuzetno jak protivnik, bilo bi lepo da dođe i Zlatan Ibrahimović, on je atrakcija zanimljiv je posebno medijima, privlači dosta pažnje gde god se pojavi jer je vrhunski fudbaler. Koga god da je Zvezda izvukla pričali bismo da je moglo bolje ili gore. Preko najvećih se ide do zvezda, ne ide se preko Železničara iz Lajkovca“,završio je razgovor za Sputnjik veliki Dragan Džajić.

► Spektakl – Zvezda u Ligi Evrope protiv Milana!

► Zvezda ima jednu želju – samo da magle ne bude

► Francuzi predstavili zagrebački Dinamo sa zastavom Srbije /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala