Večni plamen stiže iz Moskve u Beograd

© Sputnik / Denis GrishkinSpomenik neznanom junaku u Moskvi
Spomenik neznanom junaku u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Aleksandrovskom sadu, kod Kremlja, održana je ceremonija uzimanja delića Večnog plamena sa Groba neznanom junaku koji će specijalnim avionom Ministarstva odbrane Rusije biti dostavljen u Beograd.

Učesnici ceremonije su, između ostalih, bili šef Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin i zamenik ministra odbrane Andrej Kartapolov, koji su položili cveće na spomenik i minutom ćutanja odali poštu poginulima.

Delić plamena će u biti dostavljen u Beograd do Spomenika oslobodiocima Beograda, gde će biti zapaljen prvi Večni plamen u Srbiji koji treba da pokaže privrženost očuvanju istine o podvizima sovjetskih vojnika koji su oslobodili Evropu od nacističkih osvajača.

Kako je Sputnjik ranije pisao Večni plamen biće smešten iza glavnog ulaza u centralnoj aleji na Groblju oslobodilaca i u ravni sa spomenikom sovjetskim ratnicima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je tada za našu agenciju da će Večni plamen predstavljati večni pomen herojima koji su oslobodili Beograd od nacističke okupacije.

© Foto : Grad BeogradMesto gde će biti položena kapsula sa Večnom vatrom
Večni plamen stiže iz Moskve u Beograd - Sputnik Srbija
Mesto gde će biti položena kapsula sa Večnom vatrom

Podsetimo, šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov doputovaće sutra u zvaničnu posetu Srbiji. Značajna tačka njegove posete, kako je saopštio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko u intervjuu "Novostima", biće paljenje večnog plamena na Groblju "Oslobodilaca Beograda".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala