Peskov otkrio gde se nalazi Putinov „bunker“ u eri pandemije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin sa šefom kompanije "Rosnano" Sergejem Kulikovim
Predsednik Rusije Vladimir Putin sa šefom kompanije Rosnano Sergejem Kulikovim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik u eri pandemije virusa korona živi u predsedničkoj rezidenciji u predgrađu Moskve – Novo-Ogarjovo, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Putin trenutno živi u Novo-Ogarjovo, gde je i živeo i pre pandemije“, rekao je Peskov u filu „Opasni virus. Prva godina“ na televiziji „Rusija 1“, komentarišući glasine da predsednik „živi u nekom bunkeru odakle izdaje naređenja“.

„On tamo (u Novo-Ogarjovo) i živi i tamo često radi. Otud dolazi u Kremlj, otud, ne tak često, kako bi želeo, leti u posete. Tehnološka rešenja mu daju efekat prisustva u mestima gde mu je potrebno“, naglasio je Peskov.

Što se tiče testiranja na virus korona, on to radi onoliko koliko je potrebno za osiguranje bezbednosti, dodao je portparol predsednika.

Portparol Kremlja je naglasio da se u rezidenciji nalaze i epidemiolozi, specijalisti koji prave radni raspored za šefa države, sa tačke gledišta medicine.

Peskov je naveo i da predsednik u hitnim slučajevima može lično da se sastane sa ljudima, koji ponekad pre toga treba da sačekaju testiranje, a lična komunikacija sa šefom države može da se odvija i na bezbednoj udaljenosti 5 do 6 metara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala