Kineski konkurent „rols rojsu“ dolazi u Evropu, poznata i cena /video/

© Foto : Youtube/ China Auto Show/PrintscreenHongki e-hs9, kineski elektroautomobil
Hongki e-hs9, kineski elektroautomobil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineski konkurent „rols rojsu“, električni krosover „hongki“, dolazi u Evropu, a poznata je i cena po kojoj će se prodavati prvo u Norveškoj.

Kineski koncern FAW, čiji je „hongki“ model, predstavio je ovaj krosover kao koncept na prošlogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu. Sada će adut kineske kompanije početi da se prodaje na evropskom tlu, u Norveškoj, pišu kolesa.ru.

Na norveškom tržištu biće ponuđen „hongki e-hs9“, koji je na kineskom tržištu debitovao jesenas.

Ovaj SUV se najčešće poredi sa „rols rojsom“ zbog svog izgleda, a dizajnirao ga je nekadašnji šef dizajna britanske kompanije Džajls Tejlor.

Kineski luksuzni terenac dug je 5,2 metra, širok nešto više od dva metra, visok 1,73, a međuosovinsko rastojanje mu je 3,1 metar.

Norvežanima će biti ponuđen u tri paketa opreme, a cena se kreće od 620.000 do 780.000 norveških kruna, odnosno od 58.000 do 73.000 evra.

Ovaj automobil imaće dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Slabija verzija imaće ukupno 436 konjskih snaga, i moći će sa jednim punjenjem da pređe 400 kilometara, dok će jača imati 551 konjsku snagu i autonomiju od 450 kilometara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala