Jokić impresivnom utakmicom najavio MVP sezonu

© AP Photo / EZRA SHAWNikola Jokić, Denver Nagets
Nikola Jokić, Denver Nagets - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikola Jokić, najbolji centar sveta, odigrao je sjajnu predsezonsku utakmicu u porazu Denver Nagetsa od Golden Stejt Voriorsa.

Jokić, koji nije igrao u poslednjim minutima jer je trener odlučio da odmori najbolje igrače, na parketu je proveo 23 minuta i za ovako kratak period ostvario je sjajan učinak. 

Srpski košarkaš postigao je 26 poena, imao je 10 skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu, uz 9/11 iz igre i 7/7 sa linije za slobodna bacanja. 

Nikola je imao dva fenomenalna dodavanja sa jednog na drugi kraj terena, u stilu američkih kvoterbekova, te su ga novinari u šali pitali da li bi prihvatio ponudu Denver Bronkosa.

„Trebalo bi da imam vrlo dobru defanzivnu liniju u NFL-u. Zašto ne? Možda jednog dana“, odgovorio je smejući se centar Denvera.

Srpski košarkaš bio je u MVP ritmu dok je delio parket sa saigračima, što nikako nije bio slučaj prethodnih sezona u ovom delu godine.

Novinar DNVR-a Herison Vind smatra da je to veoma ohrabrujuće.

„Jedinstven znak da je Jokić sto odsto fokusiran. Rekao bih da je spreman za sezonu“.

Centarska linija Voriorsa nije mogla ništa našem košarkašu, poentirao je kako je hteo i što je veoma važno izgleda da je telo doveo do vrhunca, te neće morati da skida višak kilograma kao što je to bio slučaj poslednjih godina.

Ipak, Denver nije uspeo da pobedi Golden Stejt, momci koji su igrali u završnici spadaju među nove u timu, pa je novinar Majk Singer pitao Jokića koliko će im biti potrebno da svi kliknu.

„Nekada je potrebno dugo vremena za to, a nekada se desi da sutra svi kliknemo. Već možete da vidite da momci ulaze u sistem. U poslednjoj četvrtini Grin i Kampaco su raspoređivali igrače na terenu“, kazao je Nikola.

Jokić je spomenuo Kampaca koji je oduševio u prvom meču za Nagetse.

„Krivo mi je što nema navijača“, kratko je rekao centar Denvera jer je Argentinac jedan od najuzbudljivijih košarkaša za gledanje. 

Uprkos porazu mnogo je pozitivnih stvari bilo na prvom predsezonskom meču Nagetsa. Treba spomenuti i da je za Voriorse igrao Alen Smailagić koji je za 11 minuta postigao četiri poena uz tri skoka. 

► Svet je upoznao Alekseja Pokuševskog – i to pred Gregom Popovićem /video/

► Jokić i višak kilograma? Ne, ovoga puta su mišići

► Avdija predstavljen u Vašingtonu – sa srpskom zastavom /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala