Darija Kisić Tepavčević: Lažne vesti o obaveznoj vakcinaciji dece

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICDarija Tepavčević Kisić
Darija Tepavčević Kisić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Vakcinacija protiv kovida 19 biće dobrovoljna, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i ukazala da se lažnim vestima o tome da će roditelji morati da vakcinišu decu uznemirava javnost.

"Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv korona virusa", rekla je Darija Kisić Tepavčević za Politiku i istakla da je reč o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje uznemiravaju javnost, a posebno roditelje, budući da sadrže apsolutno netačne informacije.

Ona je najavila i da će nacrt zakona o socijalnoj karti u narednih 15 dana biti dostavljen Vladi Srbije na razmatranje i utvrđivanje predloga.

Uspostavljanjem ovog zakona, kako je rekla, biće objedinjeni podaci o socijalno-ekonomskom statusu postojećih i potencijalnih korisnika.

"Socijalne karte će omogućiti da građani koji su u najtežem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, i na taj način blagovremeno i efektivno ostvariti pravo na potrebnu podršku", istakla je ministarka, preneo je Tanjug.

Ona je rekla i da će Ministarstvo i u narednom periodu raditi na jačanju kadrovskih kapaciteta u centrima za socijalni rad i da je data saglasnost za zapošljavanje 125 novih radnika u tom sektoru do kraja godine.

Sve vesti
0