Bogdan ne brine trenera, a ne bi trebalo ni nas

© AFP 2023 / Kevin C. CoxBogdan Bogdanović, Atlanta Hoks
Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bogdan Bogdanović u noći između petka i subote odigrao je skroman meč na debiju za Atlantu Hoks, a trener ekipe Lojd Pirs rekao je da ga ne brine to što srpski košarkaš nije imao najbolje šutersko veče.

Bogdanović je ove jeseni potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara i očekivanja su da će shodno time biti jedan od lidera ekipe.

Predsezonske utakmice, kao što je bio duel Atlante i Orlanda, ne treba uzimati kao reper za nešto ozbiljno, ali mogu da nam daju obrise onoga šta bi mogla da bude uloga igrača na terenu.

Konkretno za Bogdanovića videli smo da će dosta igrati, kako sa loptom, tako i bez nje, odnosno da će imati sličnu rolu kao u Kingsima.

Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks - Sputnik Srbija
NBA se vratio – Bogdanović slabo šutirao na debiju, Bjelica van ritma

To sa jedne strane raduje, ali i sa druge bi mogao da bude „problem“ jer znamo da Bogdan često u Sakramentu nije mogao da dođe do izražaja od momaka koji su želeli da se dokažu (Foks, Hild...).

U Atlanti je sličan scenario, tu je Ol-star Trej Jang, zvezda u usponu Džon Kolins, kao i mladi Kevin Huerter, Kem Rediš, Diandre Hanter...

Sličan, ali ne i isti iz jednog prostor razloga – hijerarhije. U NBA se dosta gleda na plate igrača i shodno tome se i daju uloge u timu.

Bogdan spada među najplaćenije igrače u ekipi i samim tim mu ništa nije zagarantovano, ali trener će sigurno imati više strpljenja sa njim, a i saigrači će ga više poštovati i tražiti loptama.

Tako sistem funkcioniše i to je i normalno jer, iako nikome ništa nije „bogom dano“, nije isto kada neko prima 20 i 70 miliona evra.

Bogdanović nije imao najbolje šutersko veče u prvoj predsezonskoj utakmici, što ne brine trenera Lojda Pirsa.

„Ne brine me Bogi. Ne brine me da li će pogađati šuteve. Jedan je od najvećih radnika. Trenira posle utakmice i sve radi kao i na meču, u istoj brzini“, rekao je Pirs.

„Verujem u njegov rad i verujem u njegov šut. Sve će doći na svoje. Igrači treba da se naviknu jedni na druge, to je sve“, dodao je trener Atlante.

Bivši košarkaš Partizana iz igre je šutirao 3/10, promašio je neke otvorene šuteve, ali samo njegovo prisustvo na terenu dosta je značilo Atlanti.

Statistička kategorija +/-, koja dosta puta ne znači ništa, ali je legitimna, pokazuje kakav je rezultat bio na semaforu dok je određeni košarkaš bio na terenu.

Bogdanovićev +/- bio je +10 na meču protiv Orlanda, što znači da je u periodu kada je on bio na parketu Atlanta bila deset poena u prednosti.

Tokom druge četvrtine srpski košarkaš igrao je plejmejkera dok je Trej Jang bio na klupi i u tim trenucima igra Hoksa izgledala je prilično tečno.

Bogdan možda nije oduševio na debiju, ali ovo je ipak predsezona, igrači provode po 20-tak minuta na terenu i ono pravo tek sledi.

Nema sumnje da će najbolji strelac Svetskog prvenstva u Kini 2019. biti na nivou kada sezona počne 22. decembra.

Atlanta prvi meč igra protiv Čikago Bulsa 24.12.2020.

► NBA se vratio – Bogdanović slabo šutirao u debiju, Bjelica van ritma

► Vol i Kazins ponovo u akciji, šampion bez glavnih zvezda slavio u derbiju Los Anđelesa

► Rapsodija Majka Džejmsa u okršaju Milutinova i Jovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala