Miting i kontramiting: U Vašingtonu okupljanja Trampovih pristalica i protivnika /video/

© REUTERS / JONATHAN ERNSTProtest pristalica Donalda Trampa ispred Vrhovnog suda SAD u Vašingtonu.
Protest pristalica Donalda Trampa ispred Vrhovnog suda SAD u Vašingtonu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pristalice američkog predsednika Donalda Trampa okupile su se u Vašingtonu posle odluke Vrhovnog suda SAD da odbije tužbu Teksasa kojom se traži da se poništi navodna pobeda Džoa Bajdena na predsedničkim izborima. U isto vreme održava se i kontramiting pod sloganom „Svi protiv fašizma“.

Do okupljanja je došlo mesec dana nakon pro-Trampovskih demonstracija na kojima je u glavnom gradu SAD učestvovalo najmanje 10.000 ljudi. Tog dana izbili su sukobia između Trampovih pristalica i demonstranata pokreta „Crni životi su važni“ u blizini Bele kuće.

Donald Tramp kritikovao je odluku Vrhovnog suda da odbaci tužbu države Teksas, kojom se traži poništavanje rezultata izbora u četiri ključne države.

On je danas na tviteru napisao da je na izborima pobedio sa velikom razlikom, ali samo kada je reč o legalnim glasovima.

„Pobedio sam na izborima sa velikom razlikom, ali zapamtite, jedino kada je reč o legalnim glasovima, a ne o lažnim glasačima i prevarama koje su se, nekim čudom, pojavile svuda! Kakva sramota!“, napisao je Tramp danas na tviteru.

U Vašingtonu su se okupili i Trampovi protivnici, a tokom manjih čarki dve strane, uhapšeno je četvoro ljudi, objavili su američki mediji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala