Partizan kroz dramu i preokret do pobede nad Megom!

© Foto : ABA / KK PartizanFilip Petrušev protiv Partizana
Filip Petrušev protiv Partizana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana su velikim preokretom i u dramatičnoj završnici uspeli da pobede tim Mege rezultatom 79:77 u ABA ligi.

Meč je rešen u poslednjim sekundama, košem Rašona Tomasa, nakon što je crno-beli tim bio u podređenom položaju tokom gotovo celog meča. 

View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Mega je bila dominantna u prvom poluvremenu i uspela je da ubaci ravno 50 poena, te stekne prednost od deset poena u odnosu na rivala.

Briljirali su centri Mege, Filip Petrušev je upisao 17 poena, Marko Simonović je dodao deset, a ukupan odnos broja skokova je iznosio 22:12 u korist tima trenera Vlade Jovanovića.

​Crno-beli su pokušavali da stignu razliku u trećoj deonici, spuštali su zaostatak na sedam poena u nekoliko navrata, ali je Mega svaki put imala odgovor i način da se vrati na bezbednu razdaljinu.

Posle trojke Petruševa Mega je stekla 14 poena prednosti na dva minuta do kraja treće deonice.

U finalnom napadu Partizana Ognjenu Jaramazu je izašla lopta iz obruča u šutu za tri poena, a pogodak Malkoma Kazalona sa desetak metara nije bio uračunat.

Partizan je dobro startovao poslednju deonicu, sa dve trojke se vratio na svega tri poena zaostatka, pri rezultatu 65:62.

Crno-beli su imali šansu da izjednače, posle namernog prekršaja Luke Cerovine Kodi Miler-Mekintajer je ubacio slobodno bacanje, ali su potom igrači Partizana izgubili loptu.

​Novi nameran faul je rezultirao napadom za Partizan koji je realizovao Nikola Janković, za izjednačenje od 65:65, a zatim je Novica Veličković pogodio trojku za vođstvo.

Zakucavanjem iz kontranapada Jaramaz je doneo četiri poena prednosti Partizanu, ali se u poslednji minut ušlo sa nerešenim rezultatom.

Stefan Momirov je bio precizan za vođstvo Mege, Rade Zagorac je promašio trojku, ali je Vil Mozli bio aktivan na skoku i doneo je izjednačenje.

Petrušev nije uspeo da zakuca, a u poslednjem napadu za Partizan Rašon Tomas nije bio precizan i lopta je izašla u aut.

Crno-beli su uspeli da se organizuju, Tomas je došao do šuta i pobedio sa 79:77.

​Partizan je ostvario petu pobedu u sezoni, ima i pet poraza i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli, dok je Mega drugoplasirana sa skorom 7/3 iz deset odigranih utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miler-Mekintajer sa 22 poena, Markus Pejdž je dodao 15, a Mozli je bio dvocifren sa deset poena.

Na drugoj strani je sjajan bio Petrušev sa 23 poena i deset skokova, Simonović je dodao 14 uz devet uhvaćenih lopti, a Jovan Novak je uz deset poena imao i pet asistencija.

► Zvezda na raskrsnici – dete ili opet stranac, a zapravo ima „keca u rukavu"

► Furiozna Zvezda počistila FMP u Železniku

► NBA se vratio – Bogdanović slabo šutirao na debiju, Bjelica van ritma

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala