Matiću ni minut u mančesterskoj uspavanci /video/

© AP Photo / Phil NobleDuel sa utakmice Mančester junajted – Mančester siti
Duel sa utakmice Mančester junajted – Mančester siti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mančester siti i Mančester junajted su odigrali jedan pre svega dosadan meč, u derbiju 12. kola engleske Premijer lige.

Posle nešto više od 90 minuta fudbala na Old Trafordu rezultat na semaforu je bio isti kao i pre prvog sudijskog zvižduka – 0:0.

Međutim, rezultat nije bio najveći problem za gledaoce koji su popodne izdvojili ne bi li uživali u glavnoj predstavi najboljeg fudbalskog prvenstva na planeti.

Umesto toga dobili su malo atraktivnih poteza, još manje prilika i rezultat koji je potpuno odgovarao viđenom na terenu. I, u principu, odgovarao i jednima i drugima.

Mnoge je iznenadila odluka menadžera Junajteda Olea Gunara Solskjera da iz startne postave izostavi nekadašnjeg reprezentativca Srbije Nemanju Matića.

Očekivalo se da Norvežanin uposli Matića u skrnavljenju neretko ubojitih napada Građana, ali je umesto njega sredinu terena potporio Pogbom, Fredom i Mektominajem.

​Naš vezista na kraju nije ni pogledao travu svog stadiona, iako je u jednom trenutku delovalo da će zameniti potencijalno povređenog Freda.

Ovo je ujedno bila prva utakmica od 2017. godine da nijedna ekipa u mančesterskom derbiju ne postigne barem gol, posle osam vezanih duela u kojima se desilo suprotno.

Na kraju, statistika sve govori. Jeste bilo ukupno 19 šuteva, ali su samo tri završila u okviru gola protivnika.

Posle pola sata kruženja oko oba gola, najbolja prilika u tom trenutku, a ispostaviće se i na celoj utakmici, viđena je u 35. minutu.

© AP Photo / Paul EllisSudija pokazuje žuti karton fudbaleru Sitija
Matiću ni minut u mančesterskoj uspavanci /video/ - Sputnik Srbija
Sudija pokazuje žuti karton fudbaleru Sitija

Kevin de Brujne je u svom stilu na sjajan način proigrao Rijada Mareza, koji je imao situaciju jedan na jedan sa Davidom De Heom – i nije je iskoristio.

Druga zanimljiva situacija desila se tek što je počelo drugo poluvreme, u 47. minutu.

Kajl Voker je potkačio Markusa Rašforda u kaznenom prostoru svoje ekipe i sudija Kris Kevano je momentalno pokazao na belu tačku.

Navijači Sitija su se prvobitno zabrinuli, ali onda krenuli da se zahvaljuju VAR tehnologiji, koja je sudijama pokazala da je reprezentativac Engleske pre spornog kontakta bio u jasnom ofsajdu.

Sporni momenat pogledajte OVDE.

​I, to je, u principu, bilo sve što je viđeno na ovoj utakmici.

Posle 11 odigranih kola Junajted je trenutno sa 20 osvojenih bodova na sedmoj poziciji tabele Premijer lige, jednoj iznad Sitija koji ima jedan bod manje.

Ovaj rezultat ići će u prilog ekipama koje su trenutno na vrhu tabele – Totenhemu, Liverpulu i Čelsiju – koje će moći da dodatno uvećaju svoju prednost nad mančesterskim velikanima.

Partizan upisao sedmu uzastopnu pobedu i ponovo sačuvao mrežu

Biramo najlepši gol – „štikla“, brzi voz iz Koreje ili „makazice neznanog junaka“ /video/

„Maradona igra lepo za oko, znaš, ali Rosi je tu rešavao utakmice“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala