Crnogorski ministar policije: Očekujem da se Veljović povuče

© Sputnik / Nebojša PopovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi crnogorski ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović izjavio je večeras da očekuje da će se, kada dođe do odluke o imenovanju vršioca dužnosti direktora Uprave policije, aktuelni direktor policije Veselin Veljović povući sa te funkcije.

„Mi smo u procesu konsultacija sa potencijalnim kandidatima za vršioca dužnosti direktora Uprave policije“, rekao je Sekulović podgoričkim „Vijestima“, preneo je Tanjug.

Sekulović je dodao da je on, kao i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, obavio razgovor sa Veljovićem.

Policija Crna Gore u Podgorici - Sputnik Srbija
Crna Gora dobija novog direktora Uprave policije

„Ukoliko se to eventualno ne desi, postoji mehanizam, koji je vezan za Parlament Crne Gore. Direktor Uprave policije dva puta podnosi izveštaj Odboru za bezbednost i odbranu. Ukoliko Odbor negativno oceni izveštaj, a ne treba biti posebno vidovit kakav će biti stav skupštinskog odbora, ovog sadašnjeg, ministar unutrašnjih poslova ima zakonsku mogućnost da pokrene postupak razrešenja direktora Uprave policije, da ga procesuira ka Vladi“, kazao je Sekulović.

On je poručio da su u razgovorima sa Veljovićevim pomoćnicima kao potencijalnim kandidatima, jer ih na to obavezuje zakon.

„U slučaju da direktor Uprave policije ne vrši svoju funkciju, među pomoćnicima se traži vršilac dužnosti, najduže do šest meseci. Čim do toga dođe, ja ću hitno raspisati konkurs za novog direktora. Ohrabrujem potencijalne kandidate da se prijave. Kandidature će biti vrednovane na fer način“, kazao je ministar.

Podgorički „Dan“ objavio je u četvrtak da je Veljović „saopštio saradnicima da više neće biti na toj funkciji, ali i da neće podneti ostavku“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala