Tajm „zario nož“ Trampu: Ličnost godine Džo Bajden i Kamala Haris

© AFP 2023 / JIM WATSONDžo Bajden i Kamala Haris
Džo Bajden i Kamala Haris - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki magazin Tajm proglasio je prema projekcijama medija izabranog predsednika SAD Džoa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris za ličnost godine.

U obrazloženju uredništva magazina, koje odlučuje o izboru, navodi se da su njih dvoje ponudili obnovu zemlje, a da je "Amerika kupila ono što su prodavali", navodi Tajm.

"Za promenu američke priče, za pokazivanje da su snage empatije veće od besa podele, za deljenje vizije isceljenja u ožalošćenom svetu, Džo Bajden i Kamala Haris su Tajmova ličnost godine", napisao je urednik Tajma Edvard Felsental.

Dodaje se da je Bajden imao viziju, a da je Haris prva žena, prvi Afroamerikanac i prvi Amerikanac azijskog porekla na mestu potpredsednika SAD.

Američka novinarka Helen Bujniski smatra da je ovaj neinspirativni izbor više potkopavanje aktuelnog predsednika Donalda Trampa, nego ukazavinje zahvalnosti paru.

Izgleda da je odlukom o ličnosti godine više računalo na to da se predsedniku Trampu zarije nož nego na bilo šta drugo - ulogu da objavi vest dobio je priznati muzičar koji je otvoreno protiv Trampa – Brus Springstin, a dodavanje kategorije „Čuvari godine“ omogućilo je Tajmu da u osnovi dodeli nagrade svima koji su ušli u uži izbor, osim predsedniku SAD, prenosi RT.

Iako su mnogi slavili izbor Bajdena i Harisove, ostavljajući po strani kako dvoje ljudi mogu da budu „ličnost godine“, njihova radost je više bila usmerena na podbadanje aktuelnog predsednika, nego na iskreno uvažavanje dolazeće demokratske administracije, dodaje se u tekstu.

Prema izboru čitalaca, koji je objavljen pre četiri dana ličnost godine su lekari koji se bore u prvim redovima protiv pandemije korona virusa.

Tajmova nagrada za ličnost godine dodeljuje se od 1927. godine, a prošle godine ličnost godine je bila švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala