Špijunski avioni ponovo aktivni: Ruski MiG-31 ispratio nezvanog gosta

© WikipediaLovac-presretač MiG-31
Lovac-presretač MiG-31 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovački avion MiG-31 presreo je strateški izviđački avion RC-135 američkih vazduhoplovnih snaga iznad Beringovog mora i pratio ga je dok se strana letelica nije udaljila od ruske granice, saopštio je ruski Nacionalni centar za upravljanje odbranom.

 

Kako se navodi, 11. decembra ruski radari su iznad Beringovog mora otkrili vazdušnu metu koja se približavala ruskoj granici.

„Podignut je lovac MiG-31 iz dežurnih snaga protivvazdušne odbrane Tihookeanske flote. Posada ruskog lovca je identifikovala vazdušnu metu kao strateški izviđački avion RC -135 Vazduhoplovnih snaga SAD, koga su pratili iznad akvatorije Crnog mora“, saopšteno je iz Centra.

Nako što se američki avion počeo udaljavati od ruske granice, MiG-31 se uspešno vratio na aerodrom u bazu.

Let ruskog lovca je realizovan strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, a ruska državna granica nije narušena.

Nakon zatišja u novembru, u decembru se ponovo primećuje povećana aktivnost stranih letelica u blizini ruskih granica. Današnji slučaj je drugi u sedmici. U ponedeljak, 7. decembra, ruski lovac Su-30 je presreo iznad Crnog mora dva aviona – američki i francuski koje je pratio avio-tanker.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala