Rusija: Zapad diskredituje vakcinu „Sputnjik Ve“, moguće i provokacije

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida Sputnjik Ve Instituta "Gamaleja"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve Instituta Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef komisije za zaštitu državnog suvereniteta Saveta federacije Rusije Andrej Klimov izjavio je da se na Zapadu pripremaju kampanje za diskreditaciju ruske vakcine „Sputnjik Ve“, kao i da nije isključena mogućnost provokacija na račun ruske vakcine širom sveta.

„Nije samo da planiraju, već je diskredituju u svakom smislu. Čim su saznali da mi pripremamo vakcinu, već su počele diskreditacije“, rekao je on.

Ruski senator je naglasio da postoje informacije o tome da je američka ambasada rekla ukrajinskim vlastima da „ne bi bilo poželjno da ta zemlja koristi rusku vakcinu“.

Oglasila se i portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova koja je rekla da se u zapadnim medijima već pojavio termin „rat vakcinama“, da se pojavljuje mnoštvo članaka u kojima se negativno govori o ruskim vakcinama.

„Ovde nije samo reč o vakcinama, već i o ruskim naučnicima, lekarima“, dodala je ona i istakla da Rusija pomno prati sve te objave zapadnih medija i pokušava da demantuje sve te navode.

„Bitno je da se na vreme reaguje, da se objavljuju informacije o uspesima ruskih naučnika, da se navode primeri, da se informiše javnost. To je važna komponenta borbe protiv takve kampanje“, navela je ona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala