Putin: Ruski stručnjaci spremni da sarađuju na slučaju Navaljnog, niko ih ne zove

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je tražio da ruski stručnjaci budu uključeni u zajednički rad kada je reč o slučaju navodnog trovanja blogera Alekseja Navaljnog ali da Rusiju niko ne zove.
„Oni (stručnjaci) su spremni da odu van zemlje, u Francusku, Nemačku, Holandiju, kod stručnjaka koji tvrde da su pronađeni bojevi otrovi. Nas niko ne zove. Mi smo ih pozvali kod nas. Ne dolaze, zvanična dokumenta ne daju, biološke materijale ne daju. Šta da radimo?“, rekao je Putin tokom sastanka sa predstavnicima Saveta za ljudska prava.

Ruski predsednik je rekao da je u slučaju Navaljnog i navodnog trovanja u toku provera ali da se krivično delo ne može pokrenuti bez materijala, dokaza.

Podsetio je i da je rusko Tužilaštvo u više navrata tražila od inostranih kolega da pošalju bar zvanični pisani zaključak.

Podsetimo, nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. 

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim, što se do sada nije dogodilo.

Pročitajte još:

 

 


 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala