Nestali avion pronađen na Kozari, poginuli članovi posade – Rumunka, majka dvoje dece i Beograđanin

© Sputnik / Georgiй Zimarev / Uđi u bazu fotografijaSportski avion
Sportski avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sportski avion koji je u četvrtak nestao na području Kozare, pronađen je, prenela je danas RTRS. Kako je potvrđeno iz MUP RS, poginula su oba člana posade.

Avion je pronađen u teško pristupačnom rejonu. Dva člana posade aviona, koji je nestao na području Kozare, poginula su, potvrđeno je za RTRS iz MUP-a Republike Srpske.

Majka dvoje dece I. P. (31), državljanka Rumunije, i njen saputnik Beograđanin I. I. (34) poginuli su u padu sportskog aviona pajper 28, čija je olupina pronađena poslepodne na području sela Aleksići, na Kozari, dan nakon što se srušio.

„Olupina aviona, čiji je nestanak prijavljen u četvrtak oko 14.10, pronađena je u petak oko 15 časova. Uočena su i dva tela, jedno u avionu, a drugo pored ostataka letelice. Tek će se u subotu pristupiti uviđaju, jer je to nemoguće danas, s obzirom na ekstremne uslove i kratak dan“, rekli su u petak kasno poslepodne izvori Nezavisnih.

Tridesetjednogodišnjakinja je bila pilot aviona, dok je tri godine stariji mladić bio operater na operaciji oralne vakcinacije lisica protiv besnila, koju su na širem području banjalučke i prijedorske regije izvodili radnici beogradske firme „STS avijacija“, prenosi Blic.

U povratku iz Kladuše, avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara juče nešto posle 14 sati, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala