Kuznjecova: Ne žuriti sa ispitivanjima vakcine protiv korone na deci

CC0 / / Devojčica sa maskom
Devojčica sa maskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema potrebe žuriti sa ispitivanjem vakcine protiv kovida 19 na deci. Sve bi trebalo sprovoditi u skladu sa zakonom utvrđenom procedurom, čak i ako postoji potreba za ubrzavanjem postupaka, rekla je ruska ombudsmanka za prava deteta Ana Kuznjecova.
„Pre testiranja vakcine na deci postoji zakonski redosled istraživanja kojem prethodi testiranje na odraslima. U slučaju da sve bude u redu, započinje druga faza i tek se onda vakcina ispituje na deci. Ovde će, naravno, poslednja biti odluka roditelja i zakonskih zastupnika deteta. Moraju se ispoštovati svi pristupi odobrenju vakcine, njenom pravnom statusu i pravnim normama na osnovu kojih se sprovode ispitivanja. U slučaju da jedna faza ne bude završena, testerinje neće preći na sledeću“, rekla je Kuznjecova.

Podsetimo, centar „Vektor“ je objavio da planira da u decembru započne ispitivanje vakcine „EpiVakKorona“ na deci od 14 do 17 godina.

Centar „Gamaleja“, koji je proizveo prvu u svetu registrovanu vakcinu protiv virusa korona, za sada nije dobio dozvolu za ispitivanje „Sputnjik Ve“ vakcine na deci i trudnicama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala