Krizni štab: Novi set mera od 15. decembra

© Tanjug / RADE PRELICPokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da će nakon 15. decembra uslediti novi set mera, odnosno da će, nakon dodatnih konsultacija za vikend, u ponedeljak biti doneta odluka o uslovima za ulazak u Srbiju.

Gojković je ukazao da su problem slavlja koji predstoje, kao i povratak jednog broja građana Srbije za Božić i Novu godinu, te da se i danas na Kriznom štabu razgovaralo kako da se obezbede najbolji mogući postupci za sve koji žele u Srbiju, prenosi Tanjug.

On je rekao da će sigurno postojati određen vid uslova, odnosno epidemioloških mera, ne samo za građane Srbije, već i za one koji nemaju državljanstvo naše zemlje.

Tokom vikenda biće održane konsultacije, a za ponedeljak je zakazana nova sednica Kriznog štaba, na kojem će se doneti odluka.

„I do sada smo slušali preporuke medicinskog dela Kriznog štaba“, rekao je Gojković i naveo da će se trenutne mere nastaviti do 15. decembra i da će nakon toga uslediti novi set mera.

Zaravnili krivu, koliko će ostati takva, videćemo

„Ne želim da pružam ni pesimizam, ni optimizam, samo racionalno pokušavamo da napravimo analizu brojki. Mere koje smo do sada uveli daju određen rezultat“, rekao je Gojković.

Kako je naveo, broj novozaraženih nije mnogo veći u poslednjih nekoliko dana, odnosno ustalili smo cifre, koje su, istina, izuzetno velike, što se, naglašava, ne sme prenebregnuti.

„U samom smo piku epidemije. Uspeli smo da stabilizujemo krivu koja raste, koliko će ostati u poziciji zaravnjenja, videćemo“, rekao je Gojković.

On je istakao da je sigurno da pad broja zaraženih neće biti brz, već će trajati određen vremenski period.

„Naše je da ne dozvolimo da našim lošim ponašanjem ugrozimo prirodni tok epidemije i taj pad“, upozorio je Gojković.

Zar da slavimo, a neki slavlje neće ni dočekati

Gojković je na konferenciji za novinare preneo i izjavu jednog direktora kovid bolnice tim povodom koji je, kaže, rekao da su ga do pre dva dana pitali da li ima slobodno mesto u bolnicama, a danas ga pitaju da li će biti proslava Nove godine.

„Razumem želju svih nas da živimo normalnim životom, ali nije realno da se dogodi čudo za dve,-tri nedelje. Država će uraditi sve da zaštiti zdravstveni sektor i građane“, poručio je on.

Gojković je apelovao na građane da ne varaju sami sebe, jer se okupljanjem u kućama ne vara država. „Varamo sami sebe, a onda nam se to vrati. Sada slavimo, a ne znamo da li će neki od nas dočekati sledeće slavlje“, rekao je Gojković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala